Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

GallupGO-panelet - Medlemssider

Les mer om Sommerkampanjen her

Vilkår

Vinnere i våre trekninger

 

Om GallupGO-panelet

GallupGO-panelet består av ca. 2200 personer i alderen 10-79 år, og er en del av Seerundersøkelsen. Hvert medlem har med seg en liten måleenhet, GallupGO, gjennom dagen som registrerer TV-seing og strømmet TV-innhold.

Seingen av TV-innhold gjenkjennes ved at måleren identifiserer en ikke-hørbar lydkode som TV- selskapene og strømmeaktørene legger i sine sendinger. GallupGO kan ikke «høre» eller registrere samtaler eller andre lyder rundt deg, den mottar kun numeriske lydkoder.

Det er kun innhold som våre samarbeidspartnere i Seerundersøkelsen har merket som inngår i målingen. Bruk av andre nettsteder vil ikke bli målt.

  • Listen over TV-kanalene som inngår i målingen finner du her
  • Listen over nettsteder og avspillere som inngår i målingen finner du her

I dette panelet er det ikke noe måleutstyr som skal monteres på TV. 

Del lenke Lenke er kopiert
Måleutstyret

GallupGO

Hver person som skal delta i Seerundersøkelsen mottar en liten måleenhet, GallupGO, som er ca. 4,5 x 4,5 cm. GallupGo skal du ha med deg mest mulig gjennom dagens gjøremål, både når du er hjemme og når du er utenfor boligen - på jobb, skole, fritidsaktiviteter etc. 

Når utstyret et mottatt, kobles GallupGO i den medfølgende laderen som settes i et strømuttak. Etter at meteret har stått til lading en stund, trykker du på knappen på siden av meteret for å aktivere skjermen. Knappen må holdes inne til et oppstartssymbol vises. Etterhvert vises navnet ditt og GallupGO er nå klar til bruk. Du begynner å samle poeng med en gang du begynner å ta med deg GallupGO.

Det er viktig at det kun er den som deltar i undersøkelsen som bruker sin personlige GallupGO. 

Hjemmeindikator

I tillegg til GallupGO mottar husstanden en eller flere hjemmeindikatorer. Disse kommuniserer med GallupGO via Bluetooth for å rapportere om din TV-seing foregår hjemme eller utenfor hjemmet. Indikatoren(e) skal plasseres sentralt i boligen, fortrinnsvis der du ser TV og eventuelt i hver etasje, for å oppnå en best mulig dekning. Gallup Panelsenter vil kontakte deg for veiledning om best mulig plassering.

Indikatoren(e) skal ikke tas med til fritidsbolig eller andre steder du oppholder deg utenfor hjemmet, de skal alltid være fast i hjemmet.

Samarbeidserklæring

Når du blir medlem i GallupGO-panelet får du også tilsendt en Samarbeidserklæring. Denne ber vi deg signere og returnere til oss så snart som mulig i vedlagt svarkonvolutt. 

Del lenke Lenke er kopiert
GallupGO-funksjoner

 

1) Lysindikator

Dette er en liten lampe som blinker hvert 10. sekund for å fortelle at GallupGO fungerer som den skal. En innebygd sensor registrerer bevegelse, og så lenge du bærer GallupGO med deg vil denne lampen blinke grønt.

Om du legger GallupGO fra deg vil lampen etter en stund begynne å dobbeltblinke rødt for å tilkalle din oppmerksomhet. Vi ber deg da om å plukke opp GallupGO for å fortelle at du fortsatt er i nærheten av den, og lampen vil da skifte tilbake til blinkende grønt.

Dersom GallupGo blir liggende i ro og blinke rødt vil du ikke lenger samle bonuspoeng. Det er derfor viktig at du har GallupGo med deg og sørger for at den blinker grønt.

2) Minijack for hodetelefonadapter

Her kobler du til adapter som benyttes når du bruker hodetelefoner tilkoblet mobiltelefon, nettbrett, PC/Mac o.l. Se beskrivelsen for tilkobling og bruk under menypunktet "Bruk av hodetelefoner".

3) Mikrofon

Mikrofonen oppfatter kun lydkoder som ligger i TV-sendingene. Den registrerer ikke andre lyder som stemmer, musikk etc.

4) USB inngang for lader

Ladekabelen med micro-USB kontakt settes inn her når GallupGO skal lades.

5) Aktiveringsknapp av skjerm

Ved å trykke på knappen aktiverer du skjermen. Lyset slukker av seg selv etter noen sekunder.

Del lenke Lenke er kopiert
Når og hvor skal jeg ha med meg GallupGO?

Ved å følge disse enkle reglene vil all din TV-seing bli registrert. Når du forlater boligen, ta med deg GallupGO uansett om du skal på jobb, skole, reise innenlands eller bare drar for å handle.

Du tenker kanskje at du ikke kommer til å se TV, men du vil bli overrasket over hvor ofte du faktisk gjør dette uten at det er planlagt eller du tenker over det; ved besøk hos andre, på en butikk, kafé eller lignende. Ved å ha GallupGO med deg overalt vil dette bli fanget opp.

Del lenke Lenke er kopiert
Hvordan bærer jeg min GallupGO?

Du kan bære med deg GallupGO på den måten som er mest praktisk for deg. Vi har følgende forslag:

  • Legg GallupGO i lomma. 
  • Fest GallupGO i bukselomma, beltet eller skjortelomma ved hjelp av belteklypen, gjerne med vedlagte sikkerhetssnor for ekstra feste og sikkerhet. Den tres enkelt gjennom hullet øverst på dekselet. Den kan også bæres i halssnor rundt halsen.
  • Bruk den vedlagte halssnoren for å bære GallupGO rundt halsen.

Bæremåter for GallupGO

Del lenke Lenke er kopiert
Hvordan virker utstyret?

Din personlige GallupGO

Din GallupGO er personlig og skal bare brukes av deg. Navnet ditt vil vises i skjermen når du aktiviserer denne.

Hvordan måles min TV-seing?

GallupGO fanger opp din TV-seing og strømming av TV-innhold. Den registrerer automatisk hvilken kanal du ser på gjennom å identifisere et signal som ligger gjemt i sendingen. Disse signalene er ikke hørbare for oss. GallupGO kan ikke “høre” eller registrere det du sier eller andre lyder rundt deg.

GallupGO må lades hver dag

Din GallupGO må lades opp hver dag, helst i minst 4 timer. For å lade den setter du laderen inn i mikro-usb-uttaket og kobler den andre enden av ledningen inn i et strømuttak. Dersom GallupGO begynner å blinke lyseblått betyr det at batteriet er lavt og vi ber deg vennligst lade meteret så snart som mulig. Vi anbefaler at du bruker den originale laderen som følger med. Har du behov flere ladere, vennligst kontakt oss. 

GSM-funksjon i GallupGO

GallupGo er utstyrt med et GSM-modem, omtrent som i en vanlig mobiltelefon. Dette gjør at den kan sende informasjon om din TV-seing til oss hver dag. For at dataoverføringen skal fungere, er vi avhengige av at det er normalt god mobiltelefondekning. GallupGO vil sende inn data hver natt og hver gang du kobler til laderen.

Pass på det grønne lyset!

GallupGO har en grønn lampe på toppen som blinker hvert 10. sekund for å vise at den fungerer. GallupGO har en egen sensor som registrerer bevegelse. Om du legger fra deg GallupGO, vil lampen etter en stund begynne å dobbelblinke rødt for å tilkalle din oppmerksomhet. Vi ber deg da om å plukke opp din GallupGO for å fortelle den at du fortsatt er i nærheten av den, og lampen vil da skifte tilbake til blinkende grønt. Dersom GallupGO blir liggende i ro uten at du beveger den, vil den fortsette å blinke rødt og du vil ikke lenger samle bonuspoeng. Det er derfor viktig at du har GallupGO på deg og sørgerfor at den blinker grønt!

GallupGOs display

Når du har GallupGO med deg, vil displayet være mørkt, men viser navnet ditt og klokkeslett så fort du trykker på knappen på siden av meteret. Etter en stund slår lyset seg av automatisk.

Del lenke Lenke er kopiert
Hvordan virker skjermen?
GallupGO har en skjerm som viser navnet ditt, dato og tid, samt gir informasjon om batteristatus på utstyret. Skjermen aktiveres ved å trykke på knappen på siden og det slukkes etter noen sekunder. Når du setter GallupGO i laderen vil skjermen lyse i noen sekunder. Det samme skjer når du tar GallupGO  ut av laderen.
 
GallupGOs meny
Når skjermen er aktivert kan du få tilgang til de forskjellige menyene ved å sveipe til venstre. For å bla tilbake i menyene, sveip mot høyre. Trykk en gang for å velge menypunktet og trykk på pilen øvert i venstre hjørne for å gå ut av menypunktet.
  • Innstillinger: Her kan du velge fargen du vil ha på GallupGO-skjermen.
  • Meldinger: Her vil du få en daglig melding om hvor mange bonuspoeng du fikk foregående døgn. 
  • Brukerveiledning: Her finner du noen få enkle regler for hvordan du skal bruke GallupGO.
  • Kontakt oss: Kontaktinformasjon for å komme i kontakt med oss på Gallup Panelsenter.
  • Mer informasjon: Her ligger informasjon om hvordan du forholder deg til reiser/ferier.
Del lenke Lenke er kopiert
Bruk av hodetelefoner

Det er viktig for undersøkelsen at vi fanger opp mest mulig av din seing av TV-innhold, også når du bruker hodetelefoner. Dersom du bruker hodetelefoner med ledning til din mobiltelefon, nettbrett, PC eller annen enhet, gi oss beskjed så vil vi sende deg et hodetelefon-adapter. Dette vil ikke forstyrre hodetelefonens funksjon.

Slik gjør du:

1. Koble hodetelefon-adapteret i inngangen for Minijack på siden av GallupGO.

2. Koble hodetelefonadapteret til lydutgangen på den enheten du bruker, for eksempel mobiltelefon, nettbrett, PC. 

3. Koble hodetelefonene i adapteret og bruk din GallupGo som vanlig.

Hodetelefonadapter

Del lenke Lenke er kopiert
Reiser i Norge og utlandet

Reiser innenlands

Ved reiser innenlands ber vi deg bruke GallupGO som vanlig. Husk å ta med laderen og pass på at du lader GallupGO minst 4 timer hver dag. 

Reise utenlands

Dersom du skal reise utenlands med minimum én overskal du ikke ta med deg GallupGO, men gi oss beskjed om hvilken periode du skal være bortreist. Da vet vi at vi ikke vil motta data fra deg i denne perioden og du slipper unødige påminnelser. 

Reiser du utenlands påen dagstur, f.eks. til Sverige, tar du med deg GallupGO og bærer den som vanlig.

Flymodus

Hvis du skal reise med fly eller befinner deg i andre situasjoner der GSM-funksjonen må skrus av, aktiverer du flymodus. Hold inne knappen på siden i 5 sekunder til et fly vises i skjermen. Sveip til høyre for å skru på flymodus. Et lite fly vil vises i høyre hjørne så lenge funksjonen er påslått. For å skru av funksjonen, hold inne knappen i nye 5 sekunder og sveip til venstre for å skru av. 

GallupGo vil automatisk gå ut av flymodus ved tilkobling eller frakobling av lader.

Du kan kontakte oss på følgende måter for å gi beskjed om utenlandsreiser:

E-post:gallupgo@kantar.com

Telefon: 800 22 610

SMS: Skriv kodeord gallupGO samt ditt navn og din beskjed, og send til 1960 (f.eks.: gallupGO Ola Normann, jeg er på ferie i utlandet 01.07. - 15.07.2024.)

Del lenke Lenke er kopiert
Bonussystemet

Hver person i husstanden får 500 poeng i oppstart når vi registrerer at GallupGO er installert første gang. Deretter tjener du 1 poeng hvert tiende minutt så lenge du har din GallupGO med deg og den grønne lampen blinker. Det spiller ingen rolle hvor mye du ser TV og strømmet TV-innhold, bonussystemet er kun basert på hvorvidt GallupGO er i bevegelse.

Dersom du bærer GallupGO i gjennomsnitt 12 timer pr. dag, kommer du til å tjene opp ca. 500 poeng i uken, dvs. ca. 2000 poeng i måneden.

Bonuspoengene kan du når som helst veksle inn i gaver i vår gavebutikk på nett. Om du ikke har tilgang til internett kan du ringe oss, så hjelper vi deg med bestillingen.

Poengberegningen baseres på at døgnet starter kl 03.00 og slutter kl. 02.59. Uken begynner kl. 03.00 på mandag og slutter kl. 02.59 påfølgende mandag. Hver morgen vil du få en melding om hvor mange bonuspoeng du fikk foregående døgn. Meldingen vises i displayet på GallupGO under fanen meldinger.

Gjennom året har vi ulike kampanjer der du har mulighet til å få flere poeng enn i det ordinære bonusprogrammet. Vi har også konkurranser der du kan vinne flotte premier som gavekort, mobiler o.l.

Vi gjør oppmerksom på at oppsparte bonuspoeng kan løses inn i gaver inntil seks måneder etter avsluttet deltakelse i Gallup Seerpanel. Deretter anonymiserers alle data i tilknytning til din husstand, inkludert poengsaldo.

Del lenke Lenke er kopiert