Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Avis

Norge er et av verdens mest avislesende land. Kantar Media har siden 1988 hatt oppdraget med å samle inn og rapportere de offisielle lesertallene for avisbransjen i Norge. I alt måler vi ca. 180 enkelt titler gjennom Norges største undersøkelseskonsept Forbruker & Media. Fra 2021 ligger det 30.000 årlige telefonintervjuer til grunn for beregning av tallene.

Lesertallene rapporteres to ganger i året (februar og september) og distribueres i analyseverktøyet Kantar Online (GPC) samt enkle tabeller på våre nettsider. I tillegg til å måle lesing av papiravisene måler vi også bruk av titlenes internettutgaver slik at man kan beregne total oppslutning på tvers av plattformene nett og papir. Kantar Media gjennomfører undersøkelsen på vegne av landets aviser gjennom en avtale med Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Det er også mulig for aviser som ikke er medlem av MBL å måles i den samme undersøkelsen gjennom en direkte avtale med oss i Kantar.

I tillegg til å dokumentere lesing av aviskanalen leverer Kantar Media en rekke andre tjenester og undersøkelser til nasjonale og lokale mediehus. Herunder kan nevnes kundetilfredshetsundersøkelse, annonsetester, leserundersøkelser, prissensitivitets analyser, politiske barometre samt en rekke andre skreddersydde undersøkelser.