Meny Lukk
Søk Lukk
Søk

Forbruker & Media målgrupper for digitale annonsekjøp

Den 27. november lanserte Kantar Media, i samarbeid med Nordic Data Resources (NDR), målgrupper fra Forbruker & Media-undersøkelsen tilrettelagt for digitale/programmatiske annonsekjøp.

Publisert 03.12.18

Data fra Forbruker & Media matches, geotagges og gjøres tilgjengelig for kjøp hos AdForm i første omgang. Deretter rulles dette ut på andre plattformer. Tilsvarende gjøres samtidig også i Danmark og Sverige, basert på Kantars målgruppeundersøkelser (TGI / Target Group Index) i disse landene. På nyåret kobles Finland og Baltikum på.

-  Vi har sett att det har eksistert en brutt lenke mellom digitalt annonsekjøp og øvrig innsiktsarbeid, kommunikasjons- og medieplanlegging. Derfor har vi gjennom dette samarbeidet skapt forutsetninger for annonsører, medier og byråer for å kunne benytte én målgruppe tvers gjennom hele sin kommunikasjonsprosess: fra forbrukerinnsikt til multimedia planlegging til digitale/programmatiske kjøp - for merkevarebyggende så vel som salgsutløsende målsetninger. Da jeg jobbet i TINE lærte jeg uttrykket «ubrutt kjølekjede», og på mange måter kan du si at det er dette vi tilbyr her og nå, forteller Ingvar Sandvik, Direktør Marketing & Innovasjon i Kantar Media.

Gunnar Kihl – Managing Director Nordics, Nordic Data Resources uttaler: - Det er en perfekt match - vi er markedsledende kvalitetsdataleverandør for digitale kjøp i Norden og Kantar Media er verdensledende innen researchbasert media- og konsumentinnsikt. De nye mulighetene dette byr på kommer til å forandre markedet.

-   Vi støtter det gode arbeidet Kantar og NDR har gjort og er svært glade for å kunne tilby Norske annonsører disse segmentene gjennom vår plattform, forteller Marius Patrocollo – Country Manager for Adform i Norge . Med dagens situasjon mht data er det viktig å bruke selskaper som er 100% transparente mht hvordan de samler, behandler og pakketerer data.

Til å begynne med er ca. 60 segmenter lansert, alt fra «heavy buyers» av ulike produktkategorier til «early adopters», «flexitarians», «foodies», «beautybabes», «green fingers» med mer. Flere målgrupper vil gjøres tilgjengelige i batcher ut over nyåret.

-  Vi er veldig fornøyde med dette samarbeidet med Kantar og hele det tekniske oppsettet totalt sett. Ingen private data som Mobile device ID, IP adresser, latituder og longituder utveksles mellom Nordic Data Resources og Kantar Media, så ut ifra et integritetsperspektiv er det et supersterkt oppsett og konstellasjon, fremholder Ulrik Larsen Chief Data Officer i NDR. - Alle tester har fungert som vi har tenkt, og vi ser nå frem til å regelmessig lansere nye nordiske segmenter til markedet.

Utover standard segmenter som tilbys på tvers av landene, kommer det til å være tilgjengelig enkelte ladsspesifikke segmenter. F.eks. kan man i både Sverige og Danmark tilby «vindrikkere» som målgruppe noe som ikke har relevans i Norge. I tillegg til standardsegmentene som ligger åpne for alle, tilbys muligheten for å lage egne segmenter/målgrupper basert direkte på data fra Forbruker & Media eller tilsvarende undersøkelser i de andre nordiske land.

- Vi ser for oss store muligheter med det vi kaller «bespoke segmenter» (skreddersydde segmenter) og vi har faktisk lastet opp et par «bespoke» prosjekter allerede forteller Ingvar Sandvik. Her kan annonsører, byråer eller medier definere sine helt egne relevante målgrupper som de kan jobbe med gjennom hele kommunikasjonsprosessen – fra innsiktsarbeid til planlegging og digitale kjøp. Vi ser også for oss store muligheter for annonsører til å koble sin tilgang til big data til researchbaserte kundeinnsikter. Vi har med dette bare startet på en reise vi ser for oss vil være i kontinuerlig utvikling fremover, avslutter Sandvik.

Om Nordic data Resources (NDR):

NDR er ledende innenfor digital innsiktsdrevet markedsføring og lokasjonsdatateknologi. NDRs misjon er å levere bred dekning kombinert med målretting med høy kvalitet til annonsører, byråer og media – uten bruk av private data. NDR spesialiserer seg på å segmentere markeder gjennom intelligent målretting mot nabolag. NDR jobber med verdensledende aktører på området, som InsightOne, Experian, CallCredit, Creditsafe, TransUnion og lokale aktører som Statistisk Sentralbyrå og offentlige databaser.

Last ned oversikt over programatiskemålgrupper her.